android autoradio
Home » Android Autoradio

Vandaag de dag zijn auto’s uitgerust met autoradio’s die draaien op een slim en compleet besturingsysteem, waarmee bijvoorbeeld je smartphone gekoppeld kan worden. Google’s besturingssysteem is Android Auto, waar we in deze adviesgids bij stil staan. Door je Android smartphone te koppelen met de radio – wat vaak automatisch gaat als je instapt en de auto start – kun je onder het rijden telefoontjes opnemen of je favoriete navigatie applicatie starten.

In deze adviesgids staan we stil bij de beste android autoradio op dit moment (afhankelijk van de mogelijkheden en je auto), delen we handige kooptips en checken we waar je op moet letten.

Beste Android autoradio 2020

Als je naar een verkoper gaat van autoradio’s zul je al snel tientallen modellen tegenkomen die draaien op Google’s besturingssysteem Android Auto. Hoewel ze natuurlijk allemaal beweren de beste te zijn, blijkt dat lang niet altijd zo makkelijk gezegd te worden. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van het soort autoradio; gaat er bij jouw auto een 1 of 2 din autoradio in? Ook op het gebied van ondersteuning liggen de keuzes veelal uiteen. Wij bestempelen op dit moment de volgende (universele) keuzes als de beste Android autoradio keuzes van 2020.

Beste keuze

beste android autoradio
1 Din Android
Radio

Ook interessant

beste android autoradio 2din
2 Din Android
Radio

Goedkope keuze

easyradio android autoradio
Easyradio
7′ HD

bramAdvies van Bram: Het was eventjes speuren en onderzoeken wat nu op dit moment de beste Android autoradio is. En eigenlijk is er geen een gelijk het beste te noemen, gezien het afhankelijk is van een aantal factoren. Toch hebben we een selectie weten te maken, waarbij we op zoek zijn gegaan naar een 1 din, 2 din en een budget variant. Allen universeel en dus niet automerk gebonden!!

Android autoradio updaten: hoe en waarom?

Bij Androidweb.nl krijgen we vaker de vraag hoe een Android autoradio geupdatet kan worden én of het überhaupt nodig is om te zorgen voor een actuele update van het besturingssysteem. Ja: het is zeker nodig om je autoradio vaker te te controleren op updates. Zo is het niet alleen nodig om te genieten van de laatste functies, maar is het ook op het gebied van beveiliging een belangrijke en noodzakelijke stap.

Het updaten van Android op je autoradio is belangrijk voor:

 • Nieuwste functies op je autoradio
 • Bestaande koppelingen met huidige apps
 • Veiligheid en dichten van beveiligingslekken

Hoe kun je de autoradio updaten?

Het updaten van het Android besturingssysteem op de autoradio hoeft niet heel moeilijk te zijn. Dit werkt eigenlijk net als het updaten van je apps op je smartphone zelf. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de laatste versie van Android auto op je autoradio krijt.

Opmerking: Updates kunnen soms wat langer op zich laten wachten in Nederland. Binnenkort komen we met een uitgebreid artikel over de ontwikkelingen (en beperkingen) in Nederland.

Android autoradio inbouwen: is dat moeilijk?

Een autoradio met het Android besturingssysteem is anders dan een gewone radio. Echter is het ongeveer hetzelfde op het gebied van inbouwen, als we dit vergelijken met de reguliere radio’s. Het inbouwen van een Android radio is dus in eerste instantie niet zozeer lastiger dan een normale radio. Wel moet je rekening houden met installaties en koppelingen, waar we je met een normale radio natuurlijk niet mee te maken krijgt.

Voor het inbouwen van een autoradio moet je altijd goed kijken naar je huidige radio. Net als bij reguliere radio’s zijn Android varianten beschikbaar in een 1 of 2 din variant: een 1 din is een smallere radio, de 2 din – je raadt het al – zijn de wat hogere radio’s. Heb jij op dit moment een smalle variant in je auto? Dan moet je dus op zoek gaan naar een 1 din Android autoradio (zo eentje die we hierboven als beste keuze hebben uitgelicht).

android autoradio inbouwen

Een Android autoradio inbouwen hoeft niet lastig te zijn, maar check wel of hij past

Android auto radio kopen: onze kooptips

Op basis van bovenstaande, gaan we maar gelijk dieper in op de kooptips. Want, wat zijn eigenlijk dé punten waar je op moet letten bij het kopen van een Android autoradio? Zoals we daarnet al aangaven is de dikte van de radio een belangrijke factor om op te letten. Een 2 din gaat nooit passen in een smalle 1 din ingang. En dan heb je ook nog soms te maken met speciale radio’s voor inviduele automerken.

In grote lijnen is het altijd belangrijk om te letten op de volgende factoren bij het kopen van een Android autoradio:

 • Uitvoering (1 din of 2 din)
 • Ondersteuning
 • Merk afhankelijk of universeel
 • Prijzen
 • Beoordelingen
 • Geluidskwaliteit
 • Specificaties

Mocht je een autoradio op het oog hebben, maar niet zeker weten of het wat is: stuur ons gerust een berichtje, dan kijken we met je mee.

FAQ

Daarnet gaven we het al aan: onze redactie krijgt vaker vragen binnen over autoradio’s met het Android besturingssysteem. Deze vragen groeperen wij en proberen we te bundelen in deze FAQ. Bekijk de veelgestelde vragen en ontdek het antwoord van onze experts.

Dat is een goede vraag. Het is afhankelijk van een aantal factoren of jouw auto geschikt is voor het inbouwen van een Android autoradio:

 • De huidige radio die erin zit
 • De mogelijkheid om je huidige radio te demonteren
 • Het soort radio wat jij op het oog hebt

Soms wel en soms niet. Hiervoor moet je goed kijken naar de ondersteuning. Hoewel we in deze adviesgids uitgaan van Android, zijn er ook veel universele autoradio’s die zowel Android als Carplay ondersteunen. Dit kan erg handig zijn als jouw partner een ander besturingssysteem heeft, maar je wel samen gebruik maakt van de auto.

Gelukkig hebben we de mogelijkheid om de autoradio te updaten, net als apps op je smartphone. Wel is het aan te raden om altijd te gaan voor een actueel model.

Laatste nieuws over autoradio’s